Kosár


 x 
A kosár üres

Motor Klasszik, a Veterán Autó és Motor különszáma

Októberi lapszámunk

Heti hírlevél

Maradjon jól informált!

Ha feliratkozik heti hírlevelünkre, biztosan nem marad le a veteránautózáshoz és -motorozáshoz kapcsolódó híreinkről és más érdekességekről!

Elfogadja adatkezelési nyilatkozatunkat és feliratkozik hírlevelünkre?
captcha 

A francia Volkswagen - Renault 4CV (1948)

Bővebben...Louis Renault ellenezte, a németek előtt titkolni kellett, végül a háború utáni újrakezdés egyik szimbóluma lett az idén 70 éves 4CV, amelyből egy korai példányt mutatunk be.

Bővebben...

Mélypont után - Mercedes–Benz 123

Bővebben...Óvatosan kimondhatjuk, hogy a Mercedes–Benz 123-as sorozatának ára már itthon is elindult felfelé, s a veteránosok radarján is megjelent a típus. Sajnos éppen népszerűsége és elterjedtsége miatt messze több belőlük a pocsék, oldtimernek alkalmatlan példány, mint más modellből.

Csikós Zsolt cikke segít a vásárlásban.

Bővebben...

Ízig–vérig magyar sztori - BMW E12 518 (1980)

Bővebben...Ez a BMW 518-as egész életét Magyarországon töltötte. Kezdte pályáját dicsőségesen, 1980-ban, aztán már szinte a kukába került, amikor a mostani gazdája megtalálta és megmentette. A történetben érdekes csavar, hogy az ő apósa volt az első magyarországi tulajdonos. Csikós Zsolt göngyölítette fel a kerek történetet.

Bővebben...

Negyvenéves az ezeröcsi - VAZ–2103-jubileum (2013)

Bővebben...Négy évtizede annak, hogy az első szériaérett VAZ–2103-asok legördültek a futószalagokról. Egy ilyen évforduló megérdemli a visszaemlékezést – tizenhárom gyönyörű 1500-ös gyűlt össze a tábortűz körül, köztük nem egy ritka kivitelű, izgalmas történetű példány. Csikós Zsolt riportja.

Bővebben...

Ritka, de csúf - SZMZ SZ–3–A

Bővebben...Sokáig azt hittük, hogy a Zaporozsec a szovjet autóipar rút kiskacsája. A cím jogosbirtokosát Póla Gergely mutatja be Papp Zoltán fotóival.

Bővebben...

Szárnyakat adtak az alvázaknak - Opel Kapitän Hebmüller Cabriolet

Bővebben...A világhírt a Bogár szériában gyártott kabrió változata hozta meg a német Hebmüller cégnek, az igazán különleges karosszériáikból viszont csak néhány készült. Kapitän-alvázra épített kocsijukból mindössze kettő maradt, az egyiket próbálta ki Ocskay Zoltán. Fotó: Papp Zoltán.

Bővebben...

A golfklub sztárja - Volkswagen Scirocco L (1975)

Bővebben...A Scirocco azokat is megfogja, akiket máskülönben teljesen hidegen hagynak a Volkswagenek. Szinte mindenki ismeri, szereti, mégis alig maradt e típusból. Csikós Zsolt szinte véletlenül botlott bele egy régóta magyarországi, de csak most restaurált példányba. Archív fotók: Volkswagen AG.

Bővebben...