otyt
Oldtimer & Youngtimer éves előfizetés (6 lapszám)
4740 Ft
Melyik számtól kéri az előfizetést? Tooltip

Kosár


 x 
A kosár üres

Júliusi lapszámunk

Heti hírlevél

Maradjon jól informált!

Ha feliratkozik heti hírlevelünkre, biztosan nem marad le a veteránautózáshoz és -motorozáshoz kapcsolódó híreinkről és más érdekességekről!

Elfogadja adatkezelési nyilatkozatunkat és feliratkozik hírlevelünkre?
captcha 

Cseh komédiás - Tatra 57b

Bővebben...Szlovákiában a minősített veterán járművekre sebességkorlátozást határoznak meg a vizsgán, ami előnyösnek bizonyult, amikor Páder Sándor egy szépen felújított Tatra 57b nyomába eredt.

Bővebben...

Gyermekkori álom - MZ TS 250

Bővebben...Olvasóink restaurálták: Csikós János, Kecskemét

Az idős járművek iránt gyerekkoromban kezdtem érdeklődni, amikor nagyapám mesélt az oldalkocsis 750-es BMW-jéről. Akkor döntöttem el, hogy követem a családi hagyományt, és én is motorozni fogok. Az első szerzeményem, amelyet még 14 éve nagymamámtól kaptam, egy 1976-os MZ TS 125. Azt még „gyerekfejjel” restauráltam, újrafestettem. Azóta már hat motor – 1990-es Tomos, 1980-as Riga 16, két 1976-os MZ TS 125, 1974-es MZ TS 250, 1986-os Kawasaki 1000 RX – van a tulajdonomban, illetve két autó: egy 1983-as, 36 ezer kilométert futott Škoda 105 L és egy restaurálás alatt álló 1968-as Ford Mustang. Egy kivételével mindet én festettem újra.

Bővebben...

A táti ácsmester motorja - CZ 125T (1949)

Bővebben...Azt mondják, a pedagóguspálya előnye három szóban foglalható össze: június, július, augusztus. Mint az alábbiakból kitűnik, adódhat más is. Bernáth András mutatja be a néhai ácsmester motorját.

Bővebben...

Falevélszállító hengervonszoló - Dutra UE 28

Bővebben...A magyar ipari formatervezés aranykorából származik ez a munkagép, amely sorra nyeri a traktortalálkozókon a szépségversenyeket. Elhivatott gyűjtő gazdáját Ocskay Zoltán kísérte ki egy rétre, hogy működés közben is megismerhesse a szép Dutrát.

Bővebben...

Izgalmas nyugdíjasévek - Mercedes–Benz (W110) 200 (1966)

Bővebben...Pekingből Párizsba? Ezzel? – kérdezik a járókelők, miközben készülnek a fényképek az 1966-os Mercedesről. Igen, és ő lett a győztes – válaszolja tudósítónk, Ács Tibor.

Bővebben...

Az utolsó génkeverő - Bitter CD (1978)

Bővebben...Rettentően ismerős, a többségnek mégsem ugrik be, mi lehet. A Bitter CD ugyanis egy német–amerikai–olasz hibrid, amelyből összesen 395 példány készült. Egyet a megmaradtak közül Csikós Zsolt tesztelt.

Bővebben...

Finom, régi mechanika - Méray 680 (1927)

Bővebben...Közel fél évszázadon át várta a megújulást a Méray motorkerékpár-gyár egyik legritkább és legérde-kesebb típusa, egy 680-as. A különleges kéthengerest Méray-Horváth Antal társaságában néztük meg.
Szöveg és fotó: Ocskay Zoltán.

Bővebben...