Kosár


 x 
A kosár üres

Márciusi lapszámunk

Heti hírlevél

Maradjon jól informált!

Ha feliratkozik heti hírlevelünkre, biztosan nem marad le a veteránautózáshoz és -motorozáshoz kapcsolódó híreinkről és más érdekességekről!

Elfogadja adatkezelési nyilatkozatunkat és feliratkozik hírlevelünkre?
captcha 

Szürke? Eminens! - Peugeot 203 (1959)

Bővebben...Az ötvenes évek autógyártása olyan, mint egy jó bolhapiac. De nem az Ecserire gondolok, mert ott túl sok a külföldiekre szakosodott, minőségi portékát tartó bolt, hanem inkább a PeCsára, ahová magánemberek hordják ki azokat a holmijaikat, amelyekre már nincs szükségük, de remélik, hogy valaki észreveszi bennük az értéket. A sok szemét közt pedig mindig találni valami izgalmasat, csak keresni kell.

Bővebben...

Cápatámadás az S osztály ellen - BMW E23 735iA

Bővebben...A mai luxuslimuzin-kínálatot nézve nehéz elhinni, hogy a hetvenes évek elején volt a Mercedes–Benz és… A BMW azért hívta életre a 7-es sorozatot, hogy legyen folytatása a mondatnak. Egy jó kezekben lévő, magyarországi E23-as kapcsán Féjja Zsolt emlékezik meg az azóta többszereplőssé bővült párharc kezdeteiről. A fotókat Földi D. Attila készítette.

Bővebben...

Újpesti iparoshagyaték - Puch S4 (1936)

Bővebben...A harmincas években a Puch gazdag kínálatából az S4 nyújtotta a józanság és a vadság legjobb kombinációját. Sokan versenyeztek a típussal, akadt, aki ázsiai túrára használta, de a többség csak nyűtte, csak nyűtte. Egy romjaiból felépült túlélőt mutat be Ocskay Zoltán. Fotó: Papp Zoltán.

Bővebben...

Kiállításra, kirándulásra - Simson SR4-2/1

Bővebben...Van két megszállott Üllőn, akik a hatvanas, hetvenes évek keletnémet motorjaiért rajongnak. A nem túl széles kategórián belül is lehet szűkíteni a sávot, a Simson Star kedvelőiről van szó.

Bővebben...

Urbanizált negyvenes - Toyota Land Cruiser J40 (1977)

Bővebben...Ha valaki ilyen minőségben restauráltat egy terepjárót, annak első útja biztos, hogy nem Somogybabodra fog vezetni. A makulátlan J40-es Land Cruiser terepjáró képességét érthető okokból nem firtatta Gergely Béla, inkább gyönyörködött az autóban. Papp Zoltán fotói segítségével most önök is megtehetik.

Bővebben...

Élményből is ötös - BMW 520i E28 (1983)

Bővebben...Nagy motor, különleges extra, ritka típus vagy kivitel, dokumentált előélet. Általában ilyen érvek miatt szoktak megmenteni veterán autókat. Ezért a szép állapotú BMW 520i-ért viszont nagyon rajong a gazdája. Ács Tibor kipróbálta a kocsit és megérti a lelkesedést.

Bővebben...

A VAZ csábító - Lada 1600 (1979)

Bővebben...Majdnem gaz csábítót írtam, de az egy másik szocialista termékvonal. Mégis igaz az állítás, mert ez az ezerhatos bizony képes alaposan elcsavarni az ember fejét. Papp Zoltán gondolatai az első FIVA-minősített VAZ 2106-osról. Póla Gergely a típus történetét állította össze. Fotó: Papp Zoltán.

Bővebben...